Zapraszamy do współpracy księgarnie.

Jeżeli Twoja księgarnia jeszcze z nami nie współpracuje, to zachęcamy do kontaktu.

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16.

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16.

Kategorie:

Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.

Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.

Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.

Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.

Jeżeli chcesz kupić Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja TG.16. w ilościach detalicznych zapraszamy do naszego sklepu internetowego edugaleria.pl.

Możesz tam przejść klikając na poniższy link:


https://edugaleria.pl/oferta/organizacja-zywienia-i-uslug-gastronomicznych-kwalifikacja-tg-16--isbn-9788302181931/554544