Zapraszamy do współpracy księgarnie.

Jeżeli Twoja księgarnia jeszcze z nami nie współpracuje, to zachęcamy do kontaktu.

Flash on English for Cooking Catering & Reception

Flash on English for Cooking, Catering & Reception NEW EDITION- angielski w gastronomii i restauratorstwie Edycja rozszerzona książki z kolekcji Flash on English - ESP Series wraz z nagraniami audio mp3, wzbogacona o dodatkowe rozdziały i appendix. • Kolekcja Flash on English - ESP Series to seria książek poświęconych rozwijaniu znajomości słownictwa i wyrażeń angielskich związanych z tematyką branżową i specjalistyczną. • Poziom trudności językowej: A2/B1 • Grupa docelowa: młodzież, dorośli • Tematyka książki: kluczowe zagadnienia z dziedziny cateringu, restauratorstwa, w tym zasad przygotowywania potraw i organizacji pracy w kuchni, obsługi gości restauracyjnych i hotelowych, pracy w barze oraz rozwiązywania sytuacji problemowych z klientami. • Struktura: książka podzielona jest na 4-stronicowe rozdziały, z których każdy składa się z: - 3 lub 4 sekcji prezentujących w formie zwięzłych artykułów różne aspekty omawianego zagadnienia, - serii ćwiczeń sprawdzających zrozumienie przeczytanych tekstów, - zestawu praktycznych informacji dodatkowych na temat specyfiki prezentowanej branży w postaci rysunków, wykresów i zdjęć, - glosariusza prezentującego wybrane słownictwo wraz z transkrypcją fonetyczną poszczególnych słówek. • Zalety: książka umożliwia poznanie specyficznego słownictwa branżowego oraz dostarcza praktycznej wiedzy na temat omawianego sektora gospodarki. • Zastosowanie: ze względu na swój uniwersalny charakter i łatwość zastosowania książka może stanowić atrakcyjne urozmaicenie dowolnego kursu nauczania języka angielskiego na poziomach od A2 do B1. Z powodzeniem może być ona wykorzystywana jako podręcznik wiodący: na kursach języka specjalistycznego i zawodowego, w szkołach ponadgimnazjalnych w ramach kształcenia zawodowego (tzw. język obcy zawodowy). • Spis tematów z książki: - The restaurant staff - Clothes and personal hygiene - The kitchen area - Food and cooking methods - Preparing a menu - Pastry - Safety and nutrition - Serving techniques - International cooking - At the bar - At reception - Problems and complaints - Appendix: Recipes
Jeżeli chcesz kupić Flash on English for Cooking Catering & Reception w ilościach detalicznych zapraszamy do naszego sklepu internetowego edugaleria.pl.

Możesz tam przejść klikając na poniższy link:


https://edugaleria.pl/oferta/flash-on-english-for-cooking-catering--reception-isbn-9788853622129/480021