Zapraszamy do współpracy księgarnie.

Jeżeli Twoja księgarnia jeszcze z nami nie współpracuje, to zachęcamy do kontaktu.

Dieta w chorobie nowotworowej

Dieta w chorobie nowotworowej

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu
Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.
Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.
Aleksandra Kapała – lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii – Instytucie im. M. Skłodowskiej – Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Jeżeli chcesz kupić Dieta w chorobie nowotworowej w ilościach detalicznych zapraszamy do naszego sklepu internetowego edugaleria.pl.

Możesz tam przejść klikając na poniższy link:


https://edugaleria.pl/oferta/dieta-w-chorobie-nowotworowej-isbn-9788328028500/434516